Anyák napja: a meteorológiai szolgálat külön posztban kéri a kommentelőktől, hogy ne szidják az anyjukat az időjárás miatt

ünnep
2021 május 02., 08:50

Tudjuk, hogy anyák napja van, illetve a meteorológusoknál szinte egész évben emlegetve vannak az édesanyák, de azért egy határt ne lépjünk át! Sajnos moderálni kellett a tegnap esti hozzászólásokat, mivel nagyon sokan átléptek egy bizonyos tűréshatárt. Előre is köszönjük, ha tiszteletben tartod a fentieket!” -tisztázta vasárnap az oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), miután feldühödött kommentelők estek nekik az elmaradt vihar miatt.

Bár az OMSZ szombaton az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar és viharos szél miatt, de a nagy égszakadások végül elmaradtak. Ahogy az OMSZ vasárnap megállapította: „Az elmúlt éjszaka a várakozásokkal ellentétben sokkal gyengébben muzsikált a légkör. Ugyan több helyütt is kialakultak záporok, zivatarok, de az igazán heves események Szlovákia területén történtek”. Mivel Lövőnél egy szupercellát is megörökítettek, így a paraméterek adottak voltak a heves eseményekre, de a friss rádiószondás mérések szerint sokkal előbb érkezett az eseményeket gátló kiszáradás a légkörben.

Ezért az igazi orkán inkább az OMSZ Facebook-oldalán szabadult el, vasárnapra a viharos erejű szélről szóló posztjuk alatt teljesen ki kellett kapcsolni a kommentelést. Az indulatok miatt most külön igyekeznek tisztázni a dühöngő kommentelőkkel, hogy „a kiadott figyelmeztető előrejelzések NEM azt jelentik, hogy 100% valószínűséggel zivatarok, illetve csapadéktevékenység fog bekövetkezni! A veszélyjelzés célja, hogy a rendelkezésre álló előrejelzések, paraméterek alapján felhívjuk az ESETLEGESEN bekövetkező veszélyes időjárási helyzetekre a figyelmet!”