Caitlyn Jenner ellenzi, hogy transzok induljanak az iskolai sportversenyek női számaiban

Az olimpiai aranyérmes atléta, aki 2015-ben coming outolt transzneműként, a TMZ-nek azt mondta, ellenzi, hogy a transz lányok női versenyszámokban induljanak el. „Egyszerűen csak nem igazságos. És meg kell védenünk a lányainkat az iskolában” - jelentette ki Jenner, aki jelenleg a Republikánusok kormányzójelöltje Kaliforniában.

Mindezzel arra reagált, hogy több amerikai államban is a transzokat kizáró szabályokat készülnek hozni. Mississippi kormányzója már márciusban aláírta azt a törvényt, ami kizárja a a transz sportolókat az iskolai versenyek női versenyszámaiból. A lépést azzal indokolták, hogy eredendően eltérnek egymástól a fiúk és a lányok atlétikai adottságai, ezért mindenkinek a biológiai neme szerinti mezőnyben kell indulnia.

Ugyanakkor Elliot Page pénteken erősen kritizálta a törvényt. Szerinte ha nem engedik sportolni a transz gyerekeket, meghalnak. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.