Egy Hargita megyei asszony 42 kiló fagyasztott hússal próbált kirepülni az olaszországi rokonaihoz

A karanténkötelezettség miatt sok külföldön élő döntött úgy, hogy nem utazik vissza Romániába az ortodox húsvétra, ezért sok családban inkább az idős rokonok látogattak ki hozzájuk. A Hargita megyei Violeta néni nem bízta a véletlenre, és összesen 42 kilogramm fagyasztott húst gyömöszölt bele a táskájába, hogy ezzel látogassa meg a rokonokat Olaszországban. 

Violeta néniFotó: observatornews.ro

A Maszol beszámolója szerint Violeta Bergamóba szeretett volna eljutni a kisebb hentesboltnak is elég bárányhússal, aprólékkal, disznóhússal, szalonnával, kolbásszal és babbal, de a kolozsvári reptéren szembesülnie kellett vele, hogy 12 kilóval túllépte a megengedett mennyiséget. Ezért a húskészlet jelentős részét hátra kellett hagynia, hogy felszállhasson a gépre.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.