Egy jobbikos jelölt mögé áll be az MSZP a dunaújvárosi körzetben

POLITIKA
2021 május 02., 16:38
Kálló Gergely
photo_camera Kálló Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője Fotó: 444

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke vasárnap egy Facebook-posztban jelentette be, hogy pártja a Párbeszéddel közösen a jobbikos Kálló Gergelyt támogatja a Fejér megye 4-es számú választókerületében.

„Fejér megye 4-es számú választókerületében van olyan ember, aki nálunk alkalmasabb, aki az időközi választáson 2020-ban már megverte a Fideszt! Biztosak vagyunk benne, hogy Kálló Gergelynek ez 2022-ben is sikerülni fog, ezért támogatjuk Őt az előválasztáson!” - írta oldalán Kunalmi, aki az időközi kampányban saját szemével is megbizonyosodott arról, hogy Kálló az ideális jelölt ebben a körzetben.

Kálló 2020. februárjában simán, 58 százalékos eredménnyel nyerte az időközi választást a Fidesz által támogatott, alig 35 százalékig jutó Molnár Tiborral szemben. Kálló volt az első országgyűlési képviselő-jelölt, aki mögött felsorakozott az ellenzék: támogatta a Momentum, DK, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP támogatását is.

A városban akkor azért kellett új országgyűlési választást kiírni, mert a jobbikos Pintér Tamást dunaújvárosi polgármesternek választották.

A döntés alighanem összefügg azzal, hogy szombaton épp Jakab Péter Jobbik-elnök jelentette be, hogy a Budapest 15. számú választókörzetben a Jobbik Kunhalmi Ágnest támogatja.

A dunaújvárosi választókerületben másik ellenzéki jelölt egyelőre hivatalosan nem jelentette be indulását.