Papírforma: Dobrev Klára a DK miniszterelnök-jelöltje

Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Facebook-show keretein belül jelentette be a Demokratikus Koalíció vasárnap délután, hogy a párt EP-képviselőjét, Gyurcsány Ferenc pártelnök feleségét, Dobrev Klárát indítja el miniszterelnök-jelöltjeként az ellenzéki előválasztáson. 

A párt képviselőjelöltje, Mannhalter Dániel vezette műsorban többször elhangzott, hogy jelöltjük 4320 kilométert tett meg az országban és 39 települést látogatott végig az elmúlt időszakban. Több helyi képviselőjelölt is bejelentkezett a műsorba, mielőtt felkonferálták Dobrevet.

Dobrev a 444-nek adott interjújában beszélt először „iszonyatos politikai ambícióiról” a váratlan nagy DK-sikert hozó 2019-es EP-választás után, ahol ő vezette a párt listáját. 

„A következő 20-25 évünk a tét. Többet lehet most tenni az elkövetkező néhány évben Európában Magyarországért, mint idehaza. A többire térjünk vissza később” - mondta akkor az EP-képviselő.

Dobrev a bejelentés során arról beszélt, hogy készen áll egyesíteni az ellenzéket a járványhelyzettel megbirkózni képtelen Orbán-rendszerrel szemben, és visszatéríteni Magyarországot az európai útra. 

A műsor ezen a linken elérhető.    

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó