Papírforma: Dobrev Klára a DK miniszterelnök-jelöltje

POLITIKA
2021 május 02., 13:18
photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Facebook-show keretein belül jelentette be a Demokratikus Koalíció vasárnap délután, hogy a párt EP-képviselőjét, Gyurcsány Ferenc pártelnök feleségét, Dobrev Klárát indítja el miniszterelnök-jelöltjeként az ellenzéki előválasztáson.

A párt képviselőjelöltje, Mannhalter Dániel vezette műsorban többször elhangzott, hogy jelöltjük 4320 kilométert tett meg az országban és 39 települést látogatott végig az elmúlt időszakban. Több helyi képviselőjelölt is bejelentkezett a műsorba, mielőtt felkonferálták Dobrevet.

Dobrev a 444-nek adott interjújában beszélt először „iszonyatos politikai ambícióiról” a váratlan nagy DK-sikert hozó 2019-es EP-választás után, ahol ő vezette a párt listáját.

„A következő 20-25 évünk a tét. Többet lehet most tenni az elkövetkező néhány évben Európában Magyarországért, mint idehaza. A többire térjünk vissza később” - mondta akkor az EP-képviselő.

Dobrev a bejelentés során arról beszélt, hogy készen áll egyesíteni az ellenzéket a járványhelyzettel megbirkózni képtelen Orbán-rendszerrel szemben, és visszatéríteni Magyarországot az európai útra.

A műsor ezen a linken elérhető.