Dobrev szerint összeomlott az államigazgatás

Hosszas gondolkodás után végül főleg a járványkezelés miatt döntött úgy, hogy elindul az ellenzéki előválasztáson, mondta Dobrev Klára, a DK jelöltje az ATV-ben.

Szerinte az elmúlt években látszott, hogy az állam nagyon rossz teljesítményt nyújt, akár az oktatásban, az egészségügyben, a környezetvédelemben vagy a műemlékvédelemben. Az elmúlt egy év viszont „totális összeomlást hozott”, és 2022 után úgy kell újjáépíteni az államot, hogy az állampolgárokat szolgálja.

Dobrev szerint újjá kell építeni a bizalmat is, a kormány ugyanis nem bízik például az orvosokban, de még a saját szavazóiban sem: „Nem volt egy kérdés, amit érdemben megbeszéltünk volna” az utóbbi hónapokban orvosokkal, ápolókkal, pedagógusokkal, mondta.

Dobrev Klára 2019-benFotó: botost/444.hu

Szóba került a közműminimumról szóló ígérete is. Eszerint akik nagyon kevés energiát fogyasztanak, ingyen kapnák a vizet, a gázt és a villanyt. Akik ennél többet, de még mindig elég keveset fogyasztanak, keveset fizetnének, és azok fizetnének sokat, akik a legtöbbet fogyasztják.

Szerinte ez nem populizmus, egyszerűen muszáj olyan energiapolitikát folytatni, ami takarékoskodásra ösztönöz. Azt mondta, a 21. századi európai embernek már nemcsak a szabadsághoz, a biztonsághoz, vagy ahhoz van van joga, hogy meg tudja venni az ennivalót, hanem a méltósághoz is. Ehhez pedig hozzátartozik, hogy fel tudja fűteni a lakást, legyen villany, sőt internet is.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó