7500 néző előtt rendezik a Forma-1-es Monacói Nagydíjat

A koronavírus-járvány kitörése óta először rendeznek ekkora tömeg előtt Forma-1-es versenyt: a Monacói Nagydíj szervezői 7500 nézőt engednek a lelátókra. Ez azt jelenti, hogy a május 23-i futamon a lelátók kapacitásának 40 százalékát használják ki.  A külföldi nézőktől 72 óránál nem régebbi negatív koronavírustesztet kérnek majd, de a helyieknek erre nem lesz szükségük. A versenysorozat idei futamait eddig közönség nélkül rendezték, most vasárnap Spanyolországban 1000 drukkert engednek be.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.