Félmilliárdért rendeltek "intelligens buborékrendszert" az úszó Eb-re

Bár eredetileg tavaly rendezték volna a budapesti úszó, műugró, műúszó és nyílt vízi úszó Európa-bajnokságot, az utolsó pillanatokban zavartak le az eseményhez kapcsolódó közel félmilliárdos közbeszerzést, írja a G7

A versenyek már a jövő héten indulnak, de csak a múlt héten írták alá az „intelligens buborékrendszerről” szóló tendert. A Nemzeti Sportügynökség által a start előtt kevesebb mint két héttel kiírt pályázat nyertese felől nem volt kétség, hiszen arra egyetlen pályázót hívtak meg, a SOTE-t. A buborékrendszer lényege, hogy a versenyt úgy kell megszervezni, hogy csak igazoltan nem fertőzöttek léphessenek a különböző helyszínekre, ahol mozgásuk és érintkezéseik nyomon követhetőek. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.