Koronavírus-számok Magyarországon 05.17.
Elhunytak + 38 Σ 29 213
Kórházban - 11 Σ 2 259
Fertőzöttek + 426 Σ 798 573
Tesztek + 10 365 Σ 5 649 027
Egyszer oltottak + 39 287 Σ 4 639 299

Szputnyikra is lehet majd időpontot foglalni

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Rendszeresen elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A Sinopharm és az AstraZeneca mellett a Szputnyik V-re is be lehet majd jelentkezni az oltópontokra - közölte György István kormányzati oltásfelelős az operatív törzs "tájékoztatóján". Az utolsó  200 ezer adagról van szó, de az államtitkár szerint csak azoknak nyílik meg a lehetőség, akik erről sms-ben értesítést kapnak. Hogy mi alapján és kiket értesítenek, azt nem tudni, de a rendszerben elvileg előre feltöltik az ő TAJ-számaikat, ezért mások nem tudnak majd időpontot foglalni. 

A ma érkezett 333 450 adagnyi Pfizer/BioNTech-szállítmány nagyobb részét a most esedékes második körös oltásokra használják fel. A többit a 16-18 éves korosztály első körös oltására teszik félre, mert a 18 év alattiak oltásához jelenleg csak ez a vakcina engedélyezett. Őket majd csak jövő héten kezdik oltani. Kerül ugyanakkor a háziorvosokhoz is Pfizerből, a fővárosban és a megyékben megmaradt készleteket adják nekik adják oda. Hogy mekkora mennyiségről van szó, azt az államtitkár nem árulta el. 

Modernából is jön még csütörtökön, nem tudni mennyi, csak azt, hogy ebből megy a második körös oltásra is, de 30 ezret odaadnak háziorvosoknak, 6 ezerrel pedig idősotthonok lakóit oltják, akik a közelmúltban jelentkeztek vakcinára. 

Elkezdenek oltani az egyadagos Janssennel is, kistelepüléseken, oltóbuszokkal, éppen azért, mert elég egyszer beadni. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.