Trollkormányzás: megkérdezték Palkovicsot, hogy miért nem válaszol soha semmire, de még erre is a helyettese válaszolt

"Ön egy rendkívül fontos minisztériumot vezet. Annak ellenére, hogy miniszterként ez feladata lenne, soha nem válaszol a kérdésekre. A reakciók rendszerint Schanda Tamástól érkeznek, de ezek szinte soha nem tartalmazzák a feltett konkrét kérdésre a választ, helyette legtöbbször politikai gyalázkodást olvashatunk, és a 2010 előtti kormányokra mutogatás történik meg" - vezette fel a Palkovics László innovációs miniszterhez intézett kérdéseit az LMP-s Keresztes László Lóránt. Ezt követően a képviselő négy kérdést tett fel a miniszternek:

  • "Ez így megfelel az Ön elveinek?"
  • "Ön szerint ez a helyes eljárás egy minisztertől?"
  • "Kifejezetten Ön utasítja az államtitkárát, hogy tagadja meg a választ a kérdésekre?"
  • "Ön utasította Schanda Tamást, hogy a válaszok helyett politikai sárdobálással foglalkozzon, írásban és a parlamenti viták során is?"

Amikre igazi trollválaszt érkezett.

Palkovics helyett Schanda válaszolt, mindössze annyit, hogy

"Személyem iránti érdeklődése megtisztelő számomra. Hálás vagyok, hogy nyomon követi munkámat. Továbbra is készséggel állok a szolgálatára."

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.