A Duna-partra költözik a Dürer Kert

A NER-ben városfejlesztésnek nevezett, valójában agyatlan épületrombolási és egyenirodaház-építési hullámának lett áldozata Budapest egyik legnépszerűbb koncerthelyszíne, a Dürer Kert is. A Dürer szervezői a bezárás után megígérték, hogy valahol folytatni fogják, szerda délelőtt pedig bejelentették, hogy az újbudai Duna-parton, a Hengermalom út és az Öböl utca találkozásához költöznek. 

Mint írják, közel két éven át kerestek megfelelő helyszínt, és önkormányzatoktól, cégektől és magánszemélyektől is sok segítséget kaptak. Végül az egyik ilyen megkeresésből jött össze az új helyszín is. 

A régi DürerFotó: Dürer Kert Facebook

„Szellemiségünket, sokszínűségünket, elkötelezettségünket továbbvisszük; ahogy mindent megteszünk azért, hogy a régi Dürer hangulatát is átültessük az új helyre” – írják, és azt ígérik, hihetetlenül izgalmas lesz az új kert - nagyobb mint az eddigi, vízparton, közel a természethez, a két koncertterem minden szempontból meg fog felelni napjaink és a következő évtized elvárásainak, hazai és nemzetközi szinten.

A koncerttermek megnyitása még odébb van, sok munka lesz addig, de a terv az, hogy a kerthelyiséget a lehető leghamarabb megnyissák. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó