A megyei kormányhivatal vezetője azért nem árulja el, mennyi jutalmat adott magának, mert ő nem felső politikai vezető, csak politikai vezető

képzavar
2021 május 05., 13:20

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő azt írja, közérdekű adatigényléssel fordult Juhász Tündéhez, a Csongrád-Csanád megyei kormányhivatal vezetőjéhez, miután több környékbeli polgármester úgy vélte, hogy Juhász az elmúlt években összesen akár 30 millió forintnyi jutalmat is adhatott magának.

Csakhogy Juhász Tünde a válaszában az infotörvényre hivatkozva azt írja, azért nem árulja el, az elmúlt években mennyi jutalmat adott saját magának, mert csak akkor lenne köteles azt közölni, ha ő politikai felső vezető lenne, de ő csak egy politikai vezető.

Juhász Tünde, a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja nyilatkozik a közmédiának Szegeden 2021. április 1-jén.
photo_camera Juhász Tünde, a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja nyilatkozik a közmédiának Szegeden 2021. április 1-jén. Fotó: Rosta Tibor/MTI/MTVA

„Amúgy ha az utcán tíz embert megkérdeznénk, nyolcan biztosan nem tudnák megmondani, kik is azok a kormányhivatali vezetők. Nos, ők igazi, a megyéjükben nagyon nagy hatalommal bíró, FELSŐ POLITIKAI VEZETŐK. A Fidesz a helyi és megyei közigazgatás egészét ezek alá a politikailag megbízható pártkáderek alá szervezte, teljhatalmat adva ezeknek a megyei kiskirályoknak és királynőknek” – zárja a posztját Hadházy.

Juhász Tündét egyébként több kormánymegbízotthoz hasonlóan 2017-ben tartalékos tisztté avatták, de aztán kiderült, hogy csak médiakatona, be sem lehet hívni, a lényeg, hogy néha egyenruhában fotózzák.