Egy 18 éves férfi machetével támadt egy brazil óvoda gyerekeire

Öt ember meghalt, amikor egy 18 éves férfi rátámadt egy brazil óvodára, közölte a rendőrség. A támadásban két gondozó és három gyerek is meghalt, ők mindannyian kétévesnél fiatalabbak voltak. Az ámokfutás után a támadó megpróbált saját magával is végezni, súlyos sérülésekkel került kórházba, írja a BBC.

Fotó: JOCIMAR BARBOSA/AFP

A támadás Santa Catarina állam kisvárosában, Saudades-ben történt, és egyelőre nem tudni, mi lehetett a férfi indítéka. A történtek idején több tucat gyerek volt az épületben, őket a gondozók próbálták elrejteni. Egy negyedik gyerek is megsérült a támadásban, de az ő állapota nem súlyos. 

A brazil államban háromnapos gyászt rendeltek el. Brazíliában fordult már elő, hogy iskolás gyerekek ellen követtek el merényletet, de óvodában még sosem történt hasonló támadás. 

A támadó kilétét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de brazil sajtóértesülések szerint nem volt büntetett előéletű, és nem járt korábban a szóban forgó óvodában. (BBC/MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.