Koronavírus-számok Magyarországon 08.3.
Elhunytak + 2 Σ 30 029
Kórházban + 1 Σ 77
Fertőzöttek + 26 Σ 809 672
Tesztek + 4 067 Σ 6 352 215
Oltottak + 3 932 Σ 5 628 383
A legújabb trendek

Japánban meghosszabbíthatják a veszélyhelyzetet, bajban lehet az olimpia

május 5., szerda 4:33

A Reuters beszámolója szerint a japán kormány arra készül, hogy meghosszabbítja a járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet Tokió és a többi nagyváros körüli régiókban is. Ez a lépés a hírügynökség szerint erősen megkérdőjelezné, hogy meg tudják-e rendezni a tavalyról az idei nyárra halasztott olimpiát.

A japán sajtó értesülései szerint a kormány illetékesei hajlanak arra, hogy négy prefektúrában is fennmaradjon a veszélyhelyzet, mely jelenleg május 11-éig van kihirdetve. A veszélyhelyzet kiterjesztése ugyanakkor nagyon nehéz helyzetbe hozná az elvben július 23-án induló olimpia szervezőit.

Kísérleti jelleggel megrendezett félmaraton Fotó: ISSEI KATO/AFP

Arról, hogy mennyivel hosszabbíthatnák meg a veszélyhelyzetet, nem közöltek részleteket, de Oszaka prefektúra kormányzója szerint 3-4 hétre is szükség lehet a járvány jelenlegi állapota miatt.

A veszélyhelyzet idején a nagyvárosokban az alkoholt is árusító éttermeknek és bároknak zárva kell tartaniuk, ahogy a moziknak és a bevásárlóközpontoknak is, és sporteseményeket se lehet nézőként látogatni. Az már korábban eldőlt, hogy külföldi szurkolók nem lehetnek majd jelen az idei olimpián.