Koronavírus-számok Magyarországon 07.26.
Elhunytak 0 Σ 30 020
Kórházban - 12 Σ 55
Fertőzöttek + 161 Σ 809 262
Tesztek + 19 129 Σ 6 303 940
Oltottak + 8 271 Σ 5 596 543
A legújabb trendek

Rémhírterjesztés miatt vádemelést javasol a rendőrség egy vírusszkeptikussal szemben

május 5., szerda 11:07

Rémhírterjesztés miatt javasol vádemelést a rendőrség egy vírusszkeptikussal szemben. A nyomozást a napokban fejezték be, és az ügy iratait megküldték az ügyészségnek, jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

A rendőrség tavaly decemberben számolt be arról, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztálya rémhírterjesztés miatt indított nyomozást vírusszkeptikusokkal szemben. Az eljárásban megállapították, hogy egyikük nagy nyilvánosság előtt olyan cikket publikált, amelyben a maszkviseléssel szemben, valamint a koronavírus-járvány veszélyességével szemben fogalmazott meg állításokat. A további gyanúsítottak ellen tovább nyomoznak.

A rendőrség szerint a széles körben terjesztett kijelentések a rendőrség álláspontja szerint alkalmasak voltak arra, hogy a járványügyi védekezést akadályozzák vagy akár meghiúsítsák.

A rendőrség szóvivője sem decemberben, sem a szerdai tájékoztatón nem nevezte meg az ügy gyanúsítottját, ugyanakkor az MTI az ügyet jól ismerő forrásból úgy tudja: Gődény Györgyről van szó.