Saját blogoldallal tér vissza az ismert polgári-konzervatív gondolkodó, Donald Trump

külföld
2021 május 05., 04:13

A Facebookról és a Twitterről is kitiltott egykori államférfi és polgári-konzervatív gondolkodó, Donald Trump saját blogfelületet kapott, hogy ott kommunikálhasson követőivel.

A régi idők internetjét idéző honlapján született meg egy külön Desk aloldal, itt lehet majd ezentúl olvasni Trump exelnök mélyenszántó gondolatait a világ dolgairól.

Corey Lewandowski, Trump korábbi vezető kampánytanácsadója március végén jelentette be, hogy a volt amerikai elnök három-négy hónap múlva elindítja saját internetes közösségi oldalát. Lewandowski akkor az új platformot egy "interaktív kommunikációs eszközként" mutatta be, amelyen keresztül az emberek közvetlenül kommunikálhatnak majd Trumppal. Ez a mostani felület ugyanakkor egyelőre még csak egyirányú kommunikációt tesz lehetővé.

photo_camera Fotó: SAUL LOEB/AFP

A blogfelületen hangsúlyos elemként van jelen a támogatás és a vásárlás lehetősége is, de ismerve, hogy Trump kampánycsapata a legsúlyosabb direktmarketinges trükköket bevetve húzta le a volt elnök követőit, ez persze nem meglepő.

A legnagyobb közösségi oldalak és internetes videómegosztó portálok a Capitoliumnál januárban történt események után egymás után határoztak arról, hogy eltiltják a korábbi elnököt fiókjainak használatától, mivel szerintük Trump erőszakra szított szavaival, és beszéde után nem sokkal meg is indult az épület ostroma.

Az új kommunikációs platformot egy nappal azelőtt indították el, hogy a Facebook közösségi oldal illetékes bizottsága bejelenti, véglegesen törlik-e Trump korábban zárolt fiókjait.

A Twitter már februárban közölte, hogy végérvényesen eltiltotta a közösségi oldal használatától a volt elnököt, aki amúgy még mindig meg van győződve arról, hogy elcsalták tőle a választást, holott erre semmiféle bizonyíték nincs. A mikroblog-szolgáltató tulajdonosa korábban saját oldalán közzétett üzenetében leszögezte: nem örül a döntésnek, amelyet gondos mérlegelés után hoztak meg. Jack Dorsey elismerte, hogy az ehhez hasonló döntések veszélyes precedenst teremthetnek, továbbá tönkretehetik a nyilvános vitát és megoszthatják az embereket.

A Guardian hozzáteszi azt is, hogy Trump jelenleg a floridai birtokán él, és rendszeresen küld még sajtóközleményeket újságíróknak, melyek jellemzően tele vannak csupa nagybetűs szóval, felkiáltójelekkel és elírásokkal, de Trump közleményei már nem nagyon érdeklik a sajtót. (Guardian/MTI)