Rendőrrel fenyegetik az új-zélandi férfit, aki hatalmas péniszeket festett az utakon lévő kátyúk köré

külföld
2021 május 07., 10:49

Geoff Upson évek óta küzd az új-zélandi város, Auckland útjainak javításáért, a legkülönfélébb eszközökkel próbálta már felhívni a városvezetés figyelmét a kátyúk okozta gondokra (ezeket dokumentálja is a Facebook-oldalán), de egy idő után elege lett abból, hogy egyik módszer sem válik be, és 2018-ban elkezdett hatalmas péniszeket festeni a nagyobb kátyúk köré

link Forrás

A péniszfelfújás mögötti logika az volt, hogy ezt már nem hagyhatja figyelmen kívül a közútkezelő sem, és végre talán történni fog valami az utakkal. Annyiban bejött Upson számítása, hogy a hatóságok végre felfigyeltek rá, csak nem pont úgy, ahogy remélte: Auckland közlekedési hatósága ugyanis rendőrségi fellépéssel és jogi eljárással fenyegette meg a férfit. A múlt héten pedig már a rendőrségtől is kapott egy telefonhívást. A hatóság szerint a hatalmas péniszek elterhelhetik a sofőrök figyelmét, és ezért felmerül a közúti veszélyeztetés gyanúja. Mint a Guardian írja, Upson számításai szerint eddig mintegy száz péniszt fújhatott fel a helyi utakra.

Az új-zélandi férfi egyáltalán nincs egyedül a módszerével: pár éve a brit Ramsbottom városa környékén döntött úgy egy ismeretlen, hogy péniszekkel hívja fel a figyelmet a kátyúkra. Ott akkor ez bevált, az útkezelő pár nap alatt befoltozta a lyukakat.