Dorosz Dávidot indítja az előválasztáson a Párbeszéd és az MSZP Dunakeszin

POLITIKA
2021 május 09., 12:28

A Pest megyei 5. számú választókerület közös jelöltjét Karácsony Gergely és Kunhalmi Ágnes mutatta be.

„Hamarosan az itt élő emberek eldönthetik, hogy ki képviselje őket a következő országgyűlésben, elsőként arról is dönthenek az ellenzéki előválasztáson, hogy ki legyen a fideszes jelölt kihívója. Dorosz Dávid barátom és harcostársam a Parlamentben, önkormányzatban, az üzleti életben már bizonyított, hogy milyen jó vezető, és ahhoz képest, hogy milyen fiatal, nagyon komoly tapasztalatai vannak” – mondta Karácsony Gergely Doroszról, aki 2019-ben Karácsony Gergely győztes főpolgármesteri kampányát vezette, jelenleg pedig a Párbeszéd kampányfőnökeként dolgozik.

link Forrás

Dorosz, aki 2010 és 2014 között országgyűlési képviselő volt, 2020 novemberében mondott le főpolgármester-helyettesi megbízatásáról, hogy minden energiájával a kormányváltásra koncentráljon.

„Egy olyan alapvető igazságtalanság zajlik az országban, aminek véget kell vetni. Miközben a fideszes egy százalék gazdagszik, dőzsöl, jachtozik, helikopterezik, ennek az árát a 99 százalék egy helyben toporgása vagy leszakadása fizeti meg” – mondta Dorosz, aki hozzátette, hogy „nem új lakóparkokra van szükség, hanem pontosan járó vonatokra, megújult utakra, egészségügyi szolgtatásokra”.

A Párbeszéd sajótközleményében azt írja, amellett, hogy az ellenzéki politikusnak „meggyőződése, hogy az agglomerációban élők ugyanazokat a lehetőségeket érdemlik, mint a Budapesten lakók”, Dorosz zöld politikusként még „elkötelezett klímaharcos” is, aki a témában könyvet is írt.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke és frakcióvezetője szerint a Dunakeszin induló képviselőjelölt Karácsony Gergely 2019-es kampányfőnökeként tudja, hogyan kell legyőzni a Fideszt, ezért Pest 5-ös számú választókerületében „ő a legjobb választás az Orbán–Rogán-banda emberével, Tuzson Bencével szemben”.