Majdnem 5 milliót lopott ki egy karbantartó a MÁV automatáiból

bűnügy
2021 május 09., 07:11

A monori nyomozók állították elő azt a sződi férfit, aki hónapok óta dézsmálta a MÁV jegykiadó automatáit, olvasható a police.hu-n.

2021. február óta csappant meg a vasúttársaság tulajdonában lévő jegykiadó automaták tartalma. A Zugló, Biatorbágy, Monor, Vecsés, Vecsés-Kertekalja, Pilis, Üllő, Monorierdő, Ecser, Agárd és Kelenföld állomásokon kihelyezett, összesen 16 automatából több milliós hiányt rögzítettek.

A gyanú egy 23 éves, a vállalatnál technikusként dolgozó férfire terelődött, akit a monori vasútállomáson 2021. május 6-án délután elfogtak, zsebében ott lapult legfrissebb zsákmánya, a jegykiadó automatából kiürített 207 ezer forint.

Lakásán a többi pénzt is megtalálták, az ellopott 4.913.800 forintot hiánytalanul lefoglalták.

link Forrás

A férfi beismerő vallomást tett, elmondta, a munkaköre szerinti karbantartási munkálatokat kihasználva ürítette saját zsebébe az automatákban összegyűlt pénzt.

Nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt, szabadlábon hagyása mellett folytatja le vele szemben a további eljárást a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.