Trollválaszt adott Pintér Sándor arra a kérdésre, hogy vizsgálódnak-e, amiért nem zárt kapuk mögött tartották a Zalaegerszeg-Budafok mérkőzést

foci
2021 május 10., 13:49

Megsemmisítő választ adott Pintér Sándor belügyminiszter Vadai Ágnes DK-s országgyűlési képviselőnek arra a kérdésére, hogy ,,hogy áll a vizsgálat azzal kapcsolatban, hogy a Zalaegerszeg-Budafok labdarúgó mérkőzés során megszeghették a járványvédelmi előírásokat?”

Pintér Sándor azt válaszolta:

„Tájékoztatom, hogy a magyar rendőrség mindenkivel szemben föllép, aki megsérti a törvényt. A hatóság minden lehetséges és szükséges eljárási cselekményt elvégez.”Április 20-án tartották az OTP Bank Liga 30. fordulóját, amiben Zalaegerszeg Budafokkal csapott össze. Az akkori járványszabályok értelmében még zárt kapuk között kellett tartani a meccseket, de a mérkőzésről készült felvételen nemcsak a szurkolók skandálása hallatszott, hanem egy ponton az is elhangzott a közvetítésben:

A jobb oldalon fölül szurkolnak szurkolók, őket direkt nem mutatom, mert gyülekezési tilalom van még, hogy ne büntessenek érte őket, kösz.