Vége a korai nyárnak, változékony, csapadékos idő jön

időjárás
2021 május 11., 18:30

Zivatarveszély miatt országszerte figyelmeztetéseket adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat. Zala és Somogy megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a zivatarok miatt, emellett Baranya, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna és Zala megyére a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A meteorológiai szolgálat azt közölte, hogy szerdán a déli óráktól főként az ország délnyugati, déli felén zápor, de akár heves zivatarok is lehetnek, ezeket viharos (60-80 kilométer/órás) széllökés és jégeső, valamint felhőszakadás kísérheti. Rövid idő alatt akár 20-30 milliméternyi csapadék hullhat. Északkeleten csak késő délutántól valószínű csapadék. Estefelé Közép-Magyarországon lehetnek zivatarok.

photo_camera Fotó: giphy

Szerdán az élénk délkeleti szelet több helyen kísérik erős lökések, majd délnyugatira fordul és estére mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 16 fok között alakul, a derült északkeleti tájakon hűvösebb lesz az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán a felhősebb, csapadékosabb nyugati tájakon 16, 21, a naposabb északkeleti tájakon 26, 28 fok között várható.