A rendőrség szerint legfeljebb etikai kérdés, hogy Matolcsy Ádám bútorgyárából kerülnek-e bútorok a Postapalotába

POLITIKA
2021 május 12., 04:15

Az, hogy a Postapalota bútorozását a jegybankelnök fiának, Matolcsy Ádámnak az érdekeltségi körébe tartozó cég végzi el, esetlegesen etikai kérdéseket vethet fel, azonban ez nem indokolja büntetőjogi intézkedések megtételét, tájékoztatta a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Vadai Ágnes DK-s képviselőt.

Korábban a Népszava írt arról, hogy a Matolcsy Ádám tulajdonában álló Balaton Bútor Kft. teherautója is felbukkant a felújítás alatt álló Postapalotánál, amiben pénztörténeti múzeumot és látogatóközpontot terveznek nyitni.

A lap szerint Vadai ezután Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult, hogy törvényes-e egy ilyen beszerzés. Polt a kérdést feljelentésként értékelte, így jutottunk el ez NNI válaszáig.

Dirk Gerkens, akkori TV2-igazgató, Matolcsy Ádám és Somlai Bálint, 2017 augusztus, Sziget VIP
photo_camera Matolcsy Ádám a 2017-es Szigeten Fotó: botost/444.hu

Matolcsy Ádám korábban a Népszava megkeresésére nem tagadta, hogy az ő cégének bútorai kerülnének az épületbe, viszont kitartott korábbi ígérete mellett, miszerint nem indul a Nemzeti Bank által kiírt közbeszerzéseken.

Igaz, most nem is volt közbeszerzés. A felújítást az MNB tulajdonában lévő MNB-Ingatlan Kft. fogja össze, aminek jogelődjéről megállapították, hogy nem tartozik a közbeszerzési törvény hatálya alá.