Beindul a Magyar–Üzbég Startup Program

gazdaság
2021 május 13., 04:44

Mostantól nem marad kiaknázatlanul a két türk nemzet közötti innovatív potenciál, miután a magyar kormány a szerda esti döntésével útjára indította a Magyar–Üzbég Startup Programot. A program célja, hogy támogassák a magyar és üzbég innovatív vállalkozások együttműködését, ezáltal a magyar vállalkozások fejlődését, piacaik visszaszerzését és új piacokon történő térnyerését.

Az intertürk ökoszisztéma felpörgetésére a Gazdaságvédelmi alapból egymillió eurót biztosítanak, valamint a külügyminisztériumnak is elkülönítenek 6 millió forintot a program meghirdetésére.

Savkat Mirzijojev üzbég államfő és Orbán Viktor miniszterelnök az Üzbég-Magyar Burgonyakutató Központ avatási ünnepségén Taskentben
photo_camera Savkat Mirzijojev üzbég államfő és Orbán Viktor miniszterelnök az Üzbég-Magyar Burgonyakutató Központ avatási ünnepségén Taskentben Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA

Nem ez az első kézzelfogható eredménye a magyar-üzbég együttműködésnek: márciusban az Üzbég-Magyar Burgonyakutató Központot is megalapították Taskentben.