Mielőtt felszállna Elon Musk űrrakétájára, a Nemzetközi Űrállomásra is kiruccan a japán divatmágnás

űr
2021 május 13., 13:46

Maezava Juszaku japán milliárdos, aki a tervek szerint Elon Musk SpaceX vállalatának első magánutasaként 2023-ban megkerüli a Holdat, a Nemzetközi Űrállomásra utazik idén.

A Roszkoszmosz orosz űrkutatási hivatal azt is bejelentette, hogy a decemberre tervezett űrutazáson Maezava társagában lesz asszisztense, Hirano Jozo is.

A japán divatmágnás, az ázsiai szigetország egyik leggazdagabb embere a jövő hónapban kezdi meg a felkészülést Oroszországban a 12 napos útra. Egy Szojuz űrrakéta fogja vinni a japán utasokat is magában foglaló legénységet az ISS-re - közölte egy japán televízió a milliárdos Twitter-bejegyzésére hivatkozva.

„Nagyon érdekel, hogy milyen a világűrben az élet, amelynek felfedezését meg fogom osztani a világgal YouTube-csatornámon” - írta Maezava a közleményében.

A Roszkoszmosz azt is közölte, hogy az űrhajó legénységének parancsnoka Alekszandr Miszurkin orosz űrhajós lesz a december 8-i indulással tervezett úton.

Juszaku márciusban 9 ülőhelyet vásárolt Elon Musk leendő űrrepülőjén. A saját helyén kívüli másik 8 helyre eredetileg művészeket akart magával vinni, de végül kitalálta, hogy bárki regisztrálhat az űrutazásra, akinek a tevékenysége segít másokon vagy a társadalmon. (MTI)