Ohio: jön a millió dolláros szuri

járvány
2021 május 13., 05:09

Ohio állam kormányzója kihirdette, hogy a koronavírus ellen beoltott polgárok között május végétől kisorsolnak néhány szerencsést, akik fejenként 1 millió dollárt (296 millió forintot) nyernek. Öt héten át tart majd az akció, heti egy nyertessel. Mindenki játszik, aki kapott már oltást, a húzást az állami lottót működtető cég bonyolítja.

A játékban csak a 18 éven felüliek vehetnek részt, de a fiatalabbakat sem hagyják az út szélén. Ők egyetemi felvételit nyerhetnek, teljes ösztöndíjjal, ami a lakhatás költségeit is fedezi négy éven át.

A nyereményakciókat azért hirdették meg, mert Ohio államban csak a lakosság 53,4 százaléka oltatta be magát eddig, holott az országos átlag 58,7 százalék. Az állam kormányzója szerint tele vannak a raktárak oltóanyaggal, felelőtlenség nem kihasználni a lehetőséget.

Amerikai oltás
photo_camera Amerikai oltás Fotó: STEPHEN ZENNER/Getty Images via AFP

Az USA-ban hanyatlik az oltakozási kedv, amíg egy hónapja még naponta 3 millió embert oltottak be, most már csak 2 milliót tudnak. Van ahol sörrel, pizzával és egyéb ajándékokkal igyekszik a helyi vezetés rávenni az embereket, hogy tartsák oda a felkarjukat a tűnek.