1027 százalékkal drágább a korlátlan belépés Mészáros Lőrinc szegedi fürdőjébe

PÉNZ
2021 május 14., 10:26

Eddig 99 ezer forint volt a korlátlan, felnőtt évesbérlet a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Zrt. tulajdonában álló szegedi Napfényfürdő Aquapolisban, most azonban a szegeder.hu információi szerint ezt a bérlettípust kivezették, csak 10, 20 vagy 30 alkalmas bérletet vásárolni, 39 ezer, 69 ezer, és 93 ezer forintért.

Vagyis aki minden nap menne fürdeni, annak 12 x 93 ezer, vagyis összesen 1 millió 116 ezer forintot kell fizetnie, és még így is kimarad 5 nap az évből.

A Szegeder egyik olvasója a lapnak elküldött egy nyugtát, ami szerint 2019 októberében a „felnőtt éves korlátlan” bérletét 99 ezer forintért vette meg. Ehhez az árhoz képest az 1 millió 116 ezer forintos ár 1027 százalékos emelkedést jelent.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

„A fürdővendégek kivétel nélkül fel vannak háborodva, és méltánytalannak tartják az egészet. A fürdő Facebook-oldaláról a bíráló megjegyzéseiket azonnal eltávolítják. A legtöbben azt tervezik, hogy átmennek az önkormányzati fenntartású Sportuszodába (vagy a Tiszavirágba), mivel ennél még azok is jóval olcsóbbak. Az egészségügyi gondokkal küszködők számára azonban ez nem feltétlenül jelent megoldást, ugyanis ők a Napfényfürdőben a sportolás mellett különféle wellness-szolgáltatásokat is igénybe vehettek” – írta egy olvasó a Szegedernek.

A Napfényfürdő a Szegeder kérdéseire, hogy igaz-e a drasztikus bérletár-emelkedés, azt válaszolta, valóban megújították bérletrendszerüket, de az „a korábbival nem összehasonlítható, az új bérletstruktúra kialakításánál a vezető magyarországi fürdők gyakorlatát vettük alapul”. Szerintük nem lehet tizenkétszeres emelkedésről beszélni, de azt hozzáteszik, hogy azért folyamatosan fejlesztik „a dél-alföldi régió legfontosabb fürdőjének infrastruktúráját és szolgáltatásait”, illetve a bérletesek ezentúl a Napfényfitnesst is igénybe vehetik.