Megint nekilendült az oltási program

járvány
2021 május 14., 09:27

A 16-18 évesek oltásának köszönhetően az elmúlt napokhoz képest jóval többen, majdnem 63 ezren jutottak csütörtökön vakcinához. Május elseje óta ez a legmagasabb szám. Összesen majdnem 4,5 millióan kaptak eddig legalább egy adag oltóanyagot, hamarosan eljutunk abba a fázisba, amikor majd a bizonytalanokat kell meggyőzni. Ők pedig nem feltétlenül összeesküvéselmélet-hívők.

link Forrás
link Forrás

Közben tovább javulnak a járványadatok. Bár kevés tesztet végeznek, napok óta 8 százaléknál kisebb arányban találnak pozitívakat (most éppen 6,3). 2612 covidos beteget ápolnak kórházban, ami az októberi szintnek felel meg. Egyre kevesebben vannak lélegeztetőn is: 338-an, amire február közepén, a harmadik hullám legelején volt példa.

link Forrás
link Forrás

A halottak száma átlépte a 29 ezret. Ezúttal 71 újabb halottról számoltak be, amire szintén februárban volt példa utoljára.

link Forrás

Két megyében, Komárom-Esztergomban és Győr-Moson-Sopronban két napja romlanak a fertőzési adatok. Az elmúlt egy hétben 37, illetve 26 százalékkal találtak több fertőzöttet, mint a megelőző egy hétben.

link Forrás

Címlapkép: MTI/Balázs Attila

Kiemelt videóink