Nem mondja meg a kormány, mennyit fizettek a terasznyitást ünneplő celebeknek

PÉNZ
2021 május 14., 08:48

Írásbeli választ igénylő kérdést nyújtott be Vadai Ágnes, aki arra volt kíváncsi, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) mennyit költött „a celebek nyitási szponzorálására”, írja a 24.hu.

A Demokratikus Koalíció képviselője azután fordult Orbán Viktorhoz, hogy megírtuk, Orbán Ráhelhez köthető állami cég szponzorálja a terasznyitást ünneplő celebek posztjait. Dobó Kata, Debreczeni Zita és Király Linda #reklám, #csodásmagyarország hashtagekkel hirdette a terasznyitást és egyben reklámozta a Guller Zoltán által vezetett MTÜ egyik kiadványát.

Vadai Ágnes kérdéseire, hogy „a Magyar Turisztikai Ügynökség mekkora összeget fordított a celebek nyitási szponzorálására”, illetve hogy „pontosan kik és mennyi pénzt kaptak az Instagram posztokért”, Rogán Antal miniszter megbízásából Dömötör Csaba reagált Orbán Viktor helyett.

Dömötör a szponzorálás részleteiről nem mondott semmit, de azt megerősítette, hogy „az MTÜ forgalomélénkítő kommunikációs kampányt indított, amelyben természetesen a vendéglátóhelyek teraszainak megnyitása is helyet kapott”, és „ennek során közismert emberek a közösségimédia-felületeken elhelyezett bejegyzéseikben arra hívták fel a figyelmet, hogy a terasznyitással hosszú idő után végre visszakaphattuk a normális életünk egy újabb részét”.

photo_camera Dömötör Csaba Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Dömötör ehhez még hozzátette, hogy „az ismert emberek üzenetei az üzleti tervekben előzetesen betervezett marketingköltségek terhére, a korábban megkötött keretszerződés alapján megvalósított tavaszi újraindítási kampány részeként jelentek meg”.