Aleksandar Vučić élő adásban ecsetelte, hogy a letartóztatott szerb bűnbanda hogyan darált le és csinált csevapot holttestekből

külföld
2021 május 15., 18:39

Szerbia elnöke, Aleksandar Vučić pénteken azzal sokkolta a közvéleményt, hogy a Prva kereskedelmi tévécsatorna esti műsorban horrorisztikus részleteket osztott meg annak a bűnözői csoportnak a módszereiről, melynek 17 tagját még februárban tartóztatták le (és akik egyébként az elnök ellen is merényletet terveztek).

Bár az ügyben még tart a nyomozás és addig nem szokás beszélni róla, Vučić nyilvánosságra hozta, Veljko Belivuk és bandája hogyan tüntették el a holttesteket: összesen tizenhét alkalommal mondta ki a műsor során, hogy ledarálták őket és csevapot készítettek a húsukból, írja a nova.rs alapján a Szabad Magyar Szó. Arra bizonyára nem gondolt, hogyan érinti ez a halottak hozzátartozóit.

photo_camera Fotó: Milos Miskov/Anadolu Agency via AFP

A nova.rs szerint Vučić az ügyész munkájába avatkozott azzal, hogy részleteket osztott meg a bűnügyről, és maga hozott ítéletet élő adásban. Sőt, olyan részletesen ecsetelte, hogyan zajlott az áldozatok kivégzése, majd azok testrészeinek ledarálása, hogy egy idő után még a műsorvezető is rákérdezett, miért csinálja ezt. Az államfő erre azt válaszolta:

„Azért mert harcos vagyok és mert szeretem a hazámat. Azért, mert nem tudom elviselni, hogy valakiből csevapot készítsenek. Nekem nem gond, hogy bármit is kockára tegyek. Találtak valakit rajtam kívül, aki ezt elmondaná?”

Vučić az adás több pontján is egyenesen Radoje Zvicer maffiafőnöknek üzent, aki a Kavački klán alapítója és vezetője. Többek közt azt mondta, hogy gyilkolja meg őt is, mert míg ő él, nem lesz nyugta, és bárhol rejtőzik a világban, meg fogja találni: „ (...) jobb, ha belőlem darált húst csinálnak, mint hogy hagyjam ezeknek a “dögöknek”, hogy irányítsák Szerbiát. Mit akarnak? Hogy hagyjam, hogy még valakit ledaráljanak?”