Karácsony Gergely bejelentette: miniszterelnök szeretne lenni

belföld
2021 május 15., 07:38

Gyerekkora helyszínén, Nyírtasson jelentette be szombat reggel Karácsony Gergely főpolgármester, hogy indul az ellenzéki előválasztáson.

"Egy életem van és egy hazám, és azért hoztam meg a döntést, mert a hazám most nagy bajban van, és a legfontosabb, hogy Magyarországot egyre kevésbé érezzük a közös hazánknak, mert végletekig megosztott"

- mondta Karácsony, hozzátéve, hogy újra egyesítené Magyarországot.

A főpolgármester utalt a gyerekkorára, hogy Nyírtassról hozza a föld szeretét, "a természet természetes közelségét", amit falusi kisfiúként szeretett meg, de innen ered a zöldpolitikája is. Arról is beszélt, hogy hatévesen veszítette el az édesapját, és hogy anyja egyedül nevelte őt a testvéreivel.

Karácsony az indulását igyekezett kontrasztba állítani Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc és Rogán Antal prioritásaival illetve életmódjával. "Nem azért jöttem, hogy stadiont építsek, vagy hogy a falu polgármestere legyen az ország leggazdagabb embere. És nem helikopterrel jöttem."

"Azért indítom innen ezt a napot, mert az örökkön küzdő magyarokért akarok dolgozni, a 99 százalékért, nem az egyszázalékos kiváltságosokért."

A Párbeszéd tegnap jelentette be, hogy felkéri Karácsonyt miniszterelnök-jelöltnek. A főpolgármester indulása hónapok óta nyílt titok volt, de a döntést mostanáig lebegtette.

Karácsony ma egész napos eseménysorozatot tart, a fontosabb részletekről beszámolunk.