A közmédia hírhamisító vezetője az Év Embere Díjjal tüntette ki Karikó Katalint

ünnep
2021 május 18., 15:39

Bár már tavaly decemberben neki ítélték oda, de csak kedden tudta átvenni személyesen a Közmédia Év Embere Díjat Karikó Katalin az MTVA hírhamisító vezérigazgatójától, Papp Dánieltől.

Karikó Katalin és a hírhamisító Papp Dániel
photo_camera Karikó Katalin és a hírhamisító Papp Dániel Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A szolnoki születésű kutatóbiológus, biokémikus szabadalma alapján fejlesztették ki a koronavírus-járvány elleni legmodernebb vakcinát, ezért a közmédia kuratóriuma 2020-ban neki ítélte oda elsőként a hagyományteremtő szándékkal létrehozott díjat - közölte az MTVA Sajtó- és Marketing Irodája az MTI-vel.

Karikó Katalin egy porcelán emlékplakettet kapott, és az ő portréja díszíti az MTVA-székház egyik folyosójának falát is.

photo_camera Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

„A díj alapításával az volt a cél, hogy a közmédia is megmutassa, kik azok a személyek, akik mindenképp elismerésre méltóak. Karikó Katalin olyat tett le az asztalra, amely nemcsak Magyarország, hanem az egész világ szempontjából rendkívül fontos” - mondta Papp Dániel.

Karikó Katalin azt mondta: „Mindig elámulok azon, hogy milyen nagyságokkal említik a nevem egy lapon. Jólesik az elismerés, de legjobban mégis az emberek levelei érintenek meg, amikben leírják, számukra mit jelent a vakcina”.