Szavazhatnak a budapestiek arról, hogy mire adjon a város egymilliárd forintot

Budapest
2021 május 18., 10:35

Ötvenhárom ötlet gyűlt össze az októberben meghirdetett részvételi költségvetés programban, most ezek közül kell kiválasztani azokat, amik meg is valósulhatnak.

A részvételi költségvetés lényege, hogy bármelyik budapesti lakos vagy közösség kidolgozhatott egy tervet, amivel feldobná, élhetőbbé tenné a környékét. Három témakörben vártak pályázatokat. Ezek a zöld Budapest, a gondoskodó Budapest és az egész Budapest nevet kapták. Így mutatták be a pályázat kihirdetésekor:

link Forrás

A Főpolgármesteri Hivatal és a részvételi költségvetés véletlenszerűen összeválogatott budapestiekből álló tanácsa választotta ki a legjobb 53 pályázatot - írja a Városháza közleménye. Ha mind megvalósulna, az csaknem négymilliárd forintba kerülne. A részvételi költségvetésbe egymilliárd forint került, így a szavazással dőlhet el, hogy mik azok, amik megvalósulnak.

Szavazni az otlet.budapest.hu oldalon lehet, illetve június elejétől kihelyezett közterületi szavazóállomásoknál.A kategóriáknak külön költségkeretei vannak, ez a Zöld Budapest és a Gondoskodó Budapest esetében 250-250 millió Ft, az Egész Budapest kategória esetében 500 millió Ft. A legtöbb szavazatot gyűjtő ötletekből annyi valósulhat meg, amennyi az adott kategória költségkeretébe belefér.