Milák Kristóf minden idők második legjobb eredményével nyert 200 méter pillangón

május 19., szerda 18:50

Milák Kristóf minden idők második legjobb eredményével nyert, Kenderesi Tamás pedig harmadik lett férfi 200 méter pillangón a budapesti vizes Európa-bajnokságon.

A szám címvédője 1:51.10 perces eredménnyel csapott célba, ennél a sportág történetében még csak saját maga úszott gyorsabban, a 2019-es kvangdzsui vébén felállított 1:50.73-as világcsúcsával.

A 2016-os riói olimpián bronzérmes Kenderesi nagy hajrával, 1:54.43-as idővel lett harmadik.

Milák Kristóf az M4 Sportnak azt mondta: a verseny előtt kicsit rosszul érezte magát, de általában ilyenkor ússza a legjobb időket, ez pedig most sem történt másképp. Azt mondta, figyelt a technikai elemek betartására, a hajrában pedig segített neki, hogy az utolsó fordulónál viszonylag közel érezte magához az olasz riválisát.

A győztes Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjében a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 19-én. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A magyarok 7 éremnél tartanak az Eb-n. Korábban nyíltvízi úszásban Olasz Anna második, a csapat pedig harmadik lett, akárcsak a szinkronúszók highlight kűrjében a magyar válogatott. A medencés úszóknál hétfőn 400 méter vegyesen Hosszú Katinka megszerezte a 15. Eb-aranyérmét, és Mihályvári-Farkas Viktória lett a második. (MTI)