Volt asszisztense is azt állítja, Marilyn Manson szexuálisan zaklatta őt

szexuális zaklatás
2021 május 19., 19:14

Szexuális erőszak, bántalmazás és zaklatás miatt pert indított Marilyn Manson ellen volt asszisztense a Los Angeles-i bíróságon - írja a BBC. A volt asszisztens, Ashley Walters szerint egykori főnöke úgy bánt vele, mint egy darab hússal, volt, hogy 48 órán keresztül folyamatosan dolgoztatta, barátait arra bíztatta, hogy fogdossák Waterst, és meg is erőszakolta. Ügyvédje szerint

Manson arra használta az ismertségét és hatalmi pozícióját, hogy kizsákmányolja és bántalmazza a fiatal nőt. Waters feltörekvő fotós volt, amikor 2010-ben Manson - valódi nevén Brian Warner - ráírt a MySpace-en, hogy nagyra tartja a munkáját, és szeretne vele együttműködni. Az akkor 26 éves Waters fel is kereste Mansont hollywoodi otthonában, ahová azért hívta a zenész, hogy megnézzék a festményeit. Mikor hajnali 2 körül Waters el akart menni, Manson azt mondta neki, hogy a garázs, ahol Waters kocsija parkol, reggel 7-ig zárva van. Ezután azt kérte, hadd készíthessen pár fotót a nőről, majd hogy vetkőzzön le, ezután pedig szexuálisan bántalmazta.

photo_camera Fotó: SUZANNE CORDEIRO/AFP

Manson később fölkereste Waterst, hogy legyen a személyes asszisztense, megduplázza az akkori fizetését, és művészi projektekben is együttműködhetnek majd. Waters elfogadta az ajánlatot, viszont művészi együttműködés helyett folyamatos kizsákmányolásban és bántalmazásban volt része.

A bírósági iratok szerint Manson rettenetes, agresszív és kiszámíthatatlan főnök volt, akinek váratlan dühkitörései folyamatos rettegésben tartották a beosztottját. Az énekes emellett barátainak is kiszolgáltatta Waterst, akitől elvárta, hogy flörtöljön velük, és hagyja, hogy azok kedvükre fogdossák őt. Manson és jogi képviselői tagadják volt asszisztensének vádjait.

Korábban Esmé Bianco, a Trónok harca sorozatból ismert brit színésznő is pert indított Manson ellen hasonló vádakkal. Bianco esete korábban, 2009-ben történt, amikor az énekes az Egyesült Államokba hívta egy klipforgatásra. Forgatás viszont nem volt, ehelyett Manson napokig a házába zárta a színésznőt, megvonta tőle az ételt és az alvást, drogokat és alkoholt adott neki, megkorbácsolta, és más módon bántalmazta. Ezután viszont Biancoval sem szakadt meg a kapcsolata, a kereset rögzíti, hogy három hónappal később, 2009 májusában a két fél konszenzuális szexuális kapcsolatba lépett, ami távkapcsolatként 2011-ig működött.

Mansont elsőként egy másik volt barátnője, Evan Rachel Wood színésznő vádolta meg februárban párkapcsolati erőszakkal. Ezek után több olyan nő is a nyilvánosság elé állt, akiket Manson az elmondásuk szerint különféle módokon bántalmazott.