Meghalt Puhl Sándor

GYÁSZ
2021 május 20., 09:42

65 évesen meghalt Puhl Sándor világhírű futballbíró, közölte a Magyar Labdarúgó Szövetség, amely saját halottjának tekinti őt. Azt írják: a családtagok nem kívánnak nyilatkozni, és a legszűkebb körű temetésről később intézkednek.

photo_camera Puhl Sándor Fotó: Magyar Labdarúgó Szövetség

Puhl Sándor 1984-től bíráskodott az NBI-ben, a 90-es években az IFFHS négyszer választotta a világ legjobb játékvezetőjének (1994-1997 között). Ő vezette az emlékezetes brazil–olasz világbajnoki döntőt Los Angelesben 1994-ben, és három évvel később Münchenben a Dortmund–Juventus Bajnokok Ligája-döntőt is.

2014-ben a Sport TV-ben válaszolt a vb-döntővel kapcsolatos kérdésekre. Felidézte például, hogy a kezdőrúgás előtt nem találta a zsebében a pénzt, amivel el kellett döntenie, ki, melyik térfélen kezdjen.

Emlékezetes az is, hogy a meccs egy pontján elkérte a kulacsot Roberto Baggiótól, az olaszok sztárjától. „Szomjas voltam” - mondta. Abban a pillanatban nem azt nézte, kitől kér vizet, de szerinte a játékvezetőnek amúgy is mindkét csapatba egyszerre kell illeszkednie.

Baggio a meccs végén aztán kihagyta a döntő tizenegyest, Puhl pedig eltette és megőrizte a labdát.

link Forrás

2016-ban Hegyi Ivánnak adott hosszabb interjút:

link Forrás

Puhl Sándor Eger és Emőd város díszpolgára, 2010 óta az MLSZ Játékvezető Bizottságának alelnöke volt, a hazai és nemzetközi labdarúgás megbecsülését élvezte, írja róla az MLSZ.