Vilmos herceg szerint a BBC interjúja miatt romlott meg szülei kapcsolata, Diana hercegné haláláért pedig a média felelős

bulvár
2021 május 21., 11:55
photo_camera Vilmos és Harry herceg 1997. szeptember 6-án Diana hercegné temetésén Fotó: ADAM BUTLER/AFP

Vilmos herceg pénteken kamerák elé állt, hogy reagáljon a BBC-nél lezárult vizsgálatra, ami arra jutott, hogy Martin Bashir 1995-ben „megtévesztő módszerekkel” férkőzött Diana hercegné bizalmába és győzte meg őt arról, hogy interjút adjon a BBC Panorama című műsorában.

Vilmos herceg azt mondta, őt „leginkább az szomorítja el”, hogy anyja már sosem tudhatta meg, hogy megtévesztették, majd úgy fogalmazott, anyja „bukásáról” nemcsak egy „szélhámos riporter”, de a BBC főnöksége is tehet, az interjú miatt romlott meg szülei kapcsolata, Diana haláláért pedig szerinte a „mérgező média” a felelős.

link Forrás

A BBC nyilvánosan elnézést kért a hercegné családjától, és azt állítja, ma már nem történhetne ilyesmi, mert sokat változott a gyakorlatuk. Bashir még múlt héten mondott fel a BBC-nél egészségügyi okokra hivatkozva.

Ezzel egyidőben Harry herceg az Oprah Winfrey-vel közös dokusorozatában arról beszélt, hogy anyja halála miatt nyúlt a drogokhoz és az alkoholhoz, hogy „kevésbé érezze a fájdalmat”. Bátyjához hasonlóan ő is úgy fogalmazott, hogy anyja haláláért „a kizsákmányoló médiakultúra” és „etikátlan húzások” a felelősek. Hozzátette, hogy szerinte aggodalomra ad okot, hogy „hasonló gyakorlatok ma is elterjedtek”. Harry arról is beszélt, hogy gyerekkorukban apja, Károly herceg azt mondta nekik, ő is hasonló figyelmet és szorongást élt át, és ezzel nekik is együtt kell élniük.

„Ennek egyszerűen nincs értelme. Csak azért, mert te szenvedtél, nem kell, hogy a gyerekeid is szenvedjenek, épp ellenkezőleg – ha szenvedtél, tegyél meg mindent annak érdekében, hogy a gyerekeidnek már jó legyen” – mondta Harry herceg, aki 12 volt, Vilmos pedig 15 éves, amikor Diana hercegné 1997-ben elhunyt egy autóbalesetben, miközben az őt fotózó paparazzók elől menekült.

(BBC/Guardian)

Kiemelt videóink