Kizárták a polgármestert az Egert irányító egyesület elnökségéből

POLITIKA
2021 május 26., 04:21

„A jelenlévő tagok többsége úgy ítélte meg, hogy az elmúlt hónapokban tett nyilatkozatai nincsenek összhangban az egyesület céljaival és értékrendjével. Konstruktív együttműködésére, az egyesület tagjaként, a továbbiakban is számítunk.” Ezzel az indokkal tették ki az Egert irányító Egységben a Városért Egyesület elnökségéből Mirkóczki Ádám polgármestert, írja az Egri Ügyek.

A korábbi országgyűlési képviselőt 2019-ben választották polgármesterré az ellenzék közös jelöltjeként. Akkor még a Jobbikban politizált, míg tavaly nyáron ki nem lépett a pártból. A lap szerint többek közt azért orroltak meg Mirkóczkira, mert néhány hónapja azt nyilatkozta a Magyar Hangnak, hogy nem tekinti magát az ellenzék részének, hanem egyszerűen polgármesternek tartja magát. Amikor megkérdezték, legyen-e kormányváltás 2022-ben, azt mondta: „Bízom a magyarok kollektív bölcsességében, de én nem akarom a szekerét tolni egyik félnek sem, mert nem ez a dolgom.”

photo_camera Fotó: Mirkóczki Ádám/Facebook/Beli Balazs

Később a kormánypárti Mandinernek adott interjújában arról beszélt: „Én nem úgy fogom fel, hogy a kormány szándékosan kivéreztetné a településeket, mert egyetértek azzal, hogy a védekezésből mindenkinek ki kell vennie a részét.”

Tavaly egy momentumos és egy független képviselő is kilépett a várost irányító frakcióból, mondván, Mirkóczki egyeztetés nélkül nevezett ki embereket a városházán, valamint az önkormányzati cégeknél és intézményeknél. Januárban a DK-s Berecz Mátyás távozott az alpolgármesteri posztról, majd azt mondta: Mirkóczki már nem az ellenzék szekerét tolja.