Megvette az állam Széles Gábortól a sármelléki reptér ingatlanjait

üzlet
2021 május 26., 05:05

Két lépésben szerezte meg az állam a hányattatott sorsú sármelléki repülőteret. Tavaly novemberben az üzemeltetésért felelős önkormányzati cég 90 százalékát vásárolta meg a hévízi önkormányzattól, majd áprilisban a repülőtéri ingatlanokat Széles Gábor nagyvállalkozótól.

photo_camera Széles Gábor 2019. május 20-án. Az előtérben Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója és Szita Károly, Kaposvár polgármestere Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Az első esetben 114 millió forint volt a vételár, a másodikat nem tudni. Széles a Népszavának csak annyit mondott, 2014-ben azért vette meg az ingatlanrészeket, mert úgy gondolta, elő tudja segíteni, hogy fellendüljön a reptér forgalma. „Azért döntöttem most az eladás mellett, mert az üzemeltető cégben többségi tulajdonos állam a járvány utáni időszakra rendelkezik egy olyan fejlesztési tervvel, melyet támogatok, egyúttal jelezték, megvásárolnák a részem, így egyesítve végre a reptér tulajdonviszonyait, vagyis az infrastruktúrát és az üzemeltetést.”

Az elmúlt évtizedekben a környékbeli önkormányzatok és magánbérlők is próbálták felfuttatni a repteret, de ez állami támogatással sem sikerült.

A lap hiába érdeklődött a reptéri ingatlanokért felelős Magyar Turisztikai Ügynökségnél és a hévízi önkormányzatnál, semmit sem árultak el a részletekről.