Prataszevics barátnőjét is fogva tartják, közzétettek róla egy videót

külföld
2021 május 26., 11:56

Kedden egy videó került ki a közösségi oldalakra Raman Prataszevics barátnőjéről, Szofija Szapegáról, amin a nő bár beismerő vallomást tesz, úgy tűnik, mintha kényszerítették volna egy bemagolt szöveg elmondására.

link Forrás

Raman Prataszevics barátnőjét, Szofija Szapegát is letartóztatták a fehérorosz ellenzéki újságíróval együtt, miután Minszkbe térítették a Ryanair társaság légi járatát, amelyen utaztak.

A Reuters szerint a videón látszik, hogy a 23 éves Szapega akarata ellenére mondta, hogy a Telegram szerkesztője volt, ami a fehérorosz rendőrök és titkosszolgálat tagjainak személyes adatait szivárogtatta ki. Az orosz külügyminisztérium szerint Szepegát a fehérorosz büntetőtörvénykönyv több cikkelye szerint is büntetőeljárás alá vonhatják.

A TASS hírügynökség Szapega apjára, Szergej Dudicsra hivatkozva azt írja, a nőt a fehérorosz hatóságok akár két hónapig is előzetes letartóztatásban tarthatják.

Szapega anyja, Anna Dudics a Reutersnek azt mondta, lánya ártatlan, és csak rossz helyen volt, rossz időben. Szapega a litván főváros, Vilnius egyik egyetemén tanul, vasárnap repültek volna vissza oda Prataszeviccsel Görögországból. (Reuters)