Felmentették Belgium dél-koreai nagykövetét, mert a felesége felpofozott egy eladót

külföld
2021 május 31., 15:08

Belgium visszahívja posztjáról a dél-koreai nagykövetét, Peter Lescouhier-t, miután kiderült, hogy a felesége, Sang Suecsu meglökött és megütött egy bolti eladót Szöulban.

Az incidens egy ruhaüzletben történt, ahol az eladó le szerette volna ellenőrizni, hogy a nő a saját ruháiban van, és nem fizetés nélkül, új ruhákat felvéve hagyja-e el az üzletet, miután a nagykövet felesége egy órán keresztül próbálgatott. Sang Suecsu visszament az üzletbe az eladóval, akivel összevitatkozott, eközben pedig meglökött és pofon vágott egy másik bolti alkalmazottat, aki próbált közbeavatkozni. Az esetet rögzítette a biztonsági kamera.

A 63 éves asszony először diplomáciai mentességre hivatkozva próbálta elkerülni a felelősségre vonást, de a belga kormány lemondott erről, hogy az ügyet kivizsgálhassa a dél-koreai rendőrség.

A külügyminisztérium azt közölte, hogy a nagykövet felesége később visszament az üzletbe, és elnézést kért az eladótól „elfogadhatatlan viselkedése miatt”, és hasonlóképp sajnálatát fejezte ki a nagykövet is az ügy miatt. Sophie Wilmes külügyminiszter bejelentette, hogy bár Lescouhier odaadóan szolgálta hazáját, három év után mégis felmentik a posztról, mivel „a helyzet nem teszi lehetővé, hogy továbbra is nyugodtan végezhesse a munkáját”. (BBC)