Szerbiában engedélyezik a 12 éven felüli gyerekek oltását

járvány
2021 május 31., 10:01

Branislav Tiodorović, a köztársasági válságstáb tagja hétfőn azt mondta, az Európai Gyógyszerügynökség engedélye után a Szerbiai Gyógyszerügynökség megindította az eljárást, amely keretein belül kezdeményezik, hogy Szerbiában is alkalmazzák a Pfizer vakcináját a 12 éven felüli gyerekek számára, írja a Szabad Magyar Szó.

„Ez igen jelentős döntésnek számít, mert ennek a generációnak az immunizációjával egy olyan csoportot fedünk le, amely potenciálisan komoly vírusterjesztő” – mondta Tiodorović, hozzátéve, hogy az oltás a gyerekek számára sem lesz kötelező, a szülők dönthetnek majd, hogy beadatják-e, miután kikérték a gyerekorvos véleményét.

A 12 éves Gavin Smits megkapja az első dózist a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájából Seattle-ben 2021. május 13-án.
photo_camera Egy 12 éves fiú megkapja a Pfizer vakcináját Seattle-ben május 13-án Fotó: DAVID RYDER/Getty Images via AFP

Az Európai Gyógyszerügynökség pénteken engedélyezte, hogy 12-15 éves gyerekek is megkaphassák a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni oltását. Kanada és az Egyesült Államok már engedélyezte az oltás használatát ebben a korosztályban.