Koronavírus-számok Magyarországon 07.30.
Elhunytak + 1 Σ 30 026
Kórházban - 1 Σ 78
Fertőzöttek + 64 Σ 809 491
Tesztek + 4 580 Σ 6 328 373
Oltottak + 6 000 Σ 5 617 260
A legújabb trendek

Lezárták Kanton egyes részeit az indiai variáns terjedése miatt

június 1., kedd 8:14

Repülőjáratokat töröltek és városrészeket zártak le Kantonban, Kuangtung tartomány székhelyén - írja a Guardian. Az intézkedéseket az indiai variáns felbukkanása és terjedése indokolja.

Kuangtung tartományban az elmúlt héten kevés, köztük tünetmentes esetet jelentettek, majd hirtelen megugrott a szám hétfőn, amikor 23 új megbetegedést regisztráltak. Kedden 11 újabb esetről számoltak be. A legtöbb fertőzést a tartomány székhelyén, Kantonban jegyezték fel. A hatóságok beszámolója szerint valamennyi esetben az indiai variánst azonosították, amit az Egészségügyi Világszervezet (WHO) épp most nevezett át Delta-variánssá.

A helyi vezetés szerint egyelőre kezelik a helyzetet, mindenesetre több száz járatot töröltek, és komplett utcákat zártak le, ahol a lakók nem hagyhatják el otthonaikat, csak háztartásonként naponta egy személy, aki a napi ügyeket intézi.

Vasárnap Kanton teljes, 15 milliós lakossága a városba szorult: nem hagyhatták el sem buszon, sem vonaton, sem a levegőben, csak ha az elmúlt 72 órában negatív lett a covid-tesztjük. Az éttermekben csak elvitelre lehet ételt kiszolgálni, az iskolák pedig átmenetileg visszaváltottak digitális távoktatásra.