10 ezren mondtak fel a tokiói olimpia önkéntesei közül

2021 június 3., csütörtök 18:09

Eddig 10 ezren mondtak fel a tokiói olimpia önkéntesei közül - jelentette be Muto Tosiró, az olimpiai szervezőbizottság vezetője szerdán. Muto szerint ez nem veszélyeztetni a jövő hónapban kezdődő játékok lebonyolítását, ugyanis még mindig maradt kb. 70 ezer önkéntes. Közben a japán politikus abból sem csinált titkot, hogy a 10 ezer kilépett önkéntes nagyobb része azért mondott fel, mert attól tartott, hogy koronavírussal fertőződik a munkája során.

Japánban egy friss közvéleménykutatás szerint a szavazópolgárok 83 százaléka támogatná, hogy halasszák el, vagy teljes egészében töröljék a 2020-ról 2021-re halasztott olimpiai játékokat, ugyanis szakértők szerint a rendezésnek komoly egészségügyi kockázatai vannak, és tényleg a további halasztás lenne a legbiztonságosabb opció. Japánban ugyanis több prefektúrában újra emelkedni kezdett a koronavírusos megbetegedések száma, a világ egyik legjelentősebb tömegrendezvénye pedig már csak a világ minden tájáról érkező sportolók nagy száma miatt is csak ronthat a helyzeten.

Az olimpiai szervezőbizottság vezetői szerint azonban egyszerűen nem opció a játékok újabb halasztása, de ígérik, hogy minden járványügyi szabályt betartanak a sportolók, a dolgozók, a nézők és a japán lakosság védelme érdekében. (Axios)