Az amerikaiak beismerték, hogy technikailag nem tudták bizonyítani az „azonosítatlan légi jelenségek” ufóságát, amik így technikailag ufók

ufó
2021 június 04., 04:44

Az amerikai hírszerzés egyelőre nem talált bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy az elmúlt években a haditengerészet pilótái által észlelt azonosítatlan repülő tárgyak ufók (vagyis azonosítatlan repülő tárgyak) lennének. Pontosabban beismerték, hogy technikailag nem tudják megmondani, milyen repülő tárgyakat észleltek, ami bár azt jelenti, hogy ezek a repülő tárgyak technikailag ufók, biztosra nem tudják mondani a földönkívüli eredetüket. Igaz, kizárni sem tudják.

Mindez a New York Times szerint egy kormányzati jelentésből derült ki , aminek részleteit június 25-én hozzák nyilvánosságra, de nagy valószínűséggel a részletekből is csak annyi derül majd ki, hogy sem bizonyítani, sem kizárni nem tudták az „azonosítatlan légi jelenségek” ufóságát.

Nemrég James Corden műsorában beszélt Barack Obama volt amerikai elnök az ufóészlelésekről. Obama akkor azt mondta, az az egy biztos, hogy vannak felvételek repülő tárgyakról, csak azt nem tudják, hogy mik azok.

A New York Times szerint a jelentésből csak az derül ki, hogy a repülő valami mozgásával kapcsolatban sok mindenre továbbra sem tudnak magyarázatot adni. Vagyis nem tudják, hogyan változtat irányt, hogyan gyorsul és miként képes még víz alá is merülni.

A 120 vizsgált eset közül sokat a haditengerészettől jelentettek, emiatt a hírszerzők azt sem zárták ki, hogy a tapasztalt jelenségek egy része egy-egy rivális nagyhatalom, akár Oroszország vagy Kína kísérleti technológiája lehet. Csak annyit tudnak biztosra mondani, hogy amit láttak a felvételeken, az nem amerikai technológia. (New York Times)