„Hiába fognak fegyvert a fejünkhöz - akár szó szerint is - vissza fogjuk venni a hazánkat!”

június 5., szombat 14:32

Péntek délután Dobrev Klára egri kampányeseményén megjelent három ellentüntető, akik szóváltásba kerültek a miniszterelnök-jelölt híveivel, mire egyikük gázpisztolyt fogott a vele szemben álló DK-szimpatizánsra.

A rendőrök előállították a három férfit. A DK pedig „A Fidesz fegyveres provokátorokat küldött Dobrev Klára egri utcafórumára!” felütéssel adott ki közleményt.

Fotó: Demokratikus Koalíció/Facebook

Dobrev Klára azóta több posztban is foglalkozott az esettel.

„Látjuk, hogy ki áll nyerésre: aki fegyveres provokátorokkal akar a változás útjába állni, az fél, retteg. Van is mitől. A tisztességes sokaknak elegük van a kiváltságos kevesek luxusba áztatott uralmából. És igen: hiába fognak fegyvert a fejünkhöz - akár szó szerint is - vissza fogjuk venni a hazánkat!” - írta péntek este.

Egy órával később hozzátette: „Kérdeztétek tőlem, hogy abbahagyom-e az országjárást, miután az egyik DK-sra néhány órája fegyvert fogtak Egerben. Dehogy hagyom! (...) Minket DK-sokat pedig nem lehet megfélemlíteni! Folytatom az országjárásomat, addig nem állok meg, amíg be nem járom a legkisebb helyet is az országban.”

Dobrev Klára Egerben Fotó: Facebook/Dobrev Klára

Szombat koradélután pedig többek között azt írta: „Ide vezet az a gyűlöletpolitika, amit Orbán Viktor már több mint egy évtizede űz az országban. Ez növekedett azokból a magvakból, amelyeket a hazaárulózással, a másik magyarságának a megkérdőjelezésével, a folyamatos, magyar és magyar közti háborúskodással vetett el a lelkekben. Orbán tudja, hogy rendszerének legnagyobb gyengesége éppen a mi erősségünk. Hogy mi nem parancsolunk, hanem kérdezünk.”