Letartóztattak egy floridai párt, miután a rájuk bízott 21 hónapos gyerek kokaintúladagolást kapott

tragédia
2021 június 06., 14:55

A floridai Venice-ben kiskorú veszélyeztetésével vádolják Kaitlyn Van Dornt és Blake Pavey-t, miután kiderült, hogy a felügyeletükre bízott 21 hónapos kisgyerek azért lett rosszul, mert kokaintúladagolást kapott. Az nem derült ki a rendőrség közléséből, hogy a pár milyen kapcsolatban áll a kisfiúval.

Az eset januárban történt, de a nyomozás mostanra zárult le. A kisfiúhoz akkor azért hívták a mentőket, mert elvesztette az eszméletét és nem lélegzett. Mivel azon a környéken sok az opioidfüggő, a gyerek esetében is erre gyanakodtak. Ezért háromszor adtak neki Naloxone-t, amit opioid túladagolás esetén szoktak alkalmazni, és ettől magához tért a kisfiú.

Kaitlyn Van Dorn és Blake Pavey
photo_camera Kaitlyn Van Dorn és Blake Pavey Fotó: Sarasota County (FL) Sheriff's Office

Van Dorn azt mondta a kiérkező rendőröknek, hogy a gyerek azalatt vett valamit a szájába, amíg sétálni voltak vele, de nem látta, mi volt az. Állítólag séta közben kavicsokat gyűjtött egy kis vödörbe - a vödörben viszont a rendőrök egy ezüstkanalat és zsebkendőt találtak, ami droghasználatra utalt. A nyomozás során megnézték a környékbeli biztonsági kamerák felvételeit, amiből az derült ki, hogy nem is mentek el sétálni, így a gyerek csak a lakásban nyelhetett le valamit. A kórházi vizsgálatok kimutatták, hogy kokaintúladagolást kapott. (Insider)