Schobert Norbertnek 15 milliós kártérítést kellett fizetnie a lemezkiadóknak

bulvár
2021 június 10., 05:58

2013 óta húzódik a fitneszvállalkozó és a lemezkiadók vitája a szerzői jogok megsértése miatt. Schobert ugyanis nem fizetett a fitneszvideóiban felhasznált zenékért. Tavaly végül kénytelen volt 15 milliót fizetni a kiadóknak, de ezzel a harcnak nincs vége - írja a 24.hu.

Nyolc évvel ezelőtt összefogtak a lemezkiadók, és eljárást indítottak Schobert ellen a jogdíjakért. A dabasi bíróság végül tavaly ősszel ítélte bűnösnek az üzletembert, aki összesen 15 millió forint kártérítést fizetett. A kiadók ennél jóval több pénzt szerettek volna, de az ügyészség úgy ítélte meg, hogy az esetek többsége elévült, így végül csak három DVD esetében vizsgálták a jogsértést. Ezek nem is Schobert, hanem felesége, Rubint Réka videói, melyeket 2010 után adtak ki.

Az ügynek azonban nincs vége, a kiadók a késedelmi kamatok megfizetését követelik, ami szerintük - tekintetbe véve, hogy milyen régóta húzódik az eljárás - jelentős összeg.

„Tárgyaltunk Norbert jogi képviselőjével, létre is jött egy megállapodás, amit a kiadók aláírtak. Aztán Schobert Norbert meggondolta magát, megszüntette a kapcsolatot az ügyben eljáró jogi képviselőjével és megtagadta ennek a megállapodásnak az aláírását” – mondja a kiadókat képviselő Bérczes László.

A 24.hu megkeresésére Schobert azt mondta, örül, hogy lezárult az ügy, és mindenkinek jó egészséget kívánt. Hozzátette, hogy amíg le nem zárul a jogvita, nem akar erről nyilatkozni, mert úgy gondolja, hogy „a peres ügyeket nem a médiában döntjük el”.