Nagyon sima olasz győzelemmel indult az Európa-bajnokság

foci-eb
2021 június 11., 20:59

Törökország-Olaszország 0-3

Róma (az olaszoknak hazai pályán, de papíron a törökök voltak a pályaválasztók, 15 ezer nézőt engedtek csak be)

Törökország: Cakir – Celik, Söyüncü, Demiral, Meras – Yokuslu ( Kahveci, 65.) – Karaman (Dervisoglu, 66.), Tufan (Ayhan, 64.) , Yazici (Ünder, 46.), Calhanoglu – Yilmaz

Olaszország: Donnarumma – Florenzi ( Di Lorenzo, 46.), Bonucci, Chiellini, Spinazzola – Barella, Jorginho, Locatelli – Berardi (Bernardesci, 84.), Immobile (Belotti, 81.), Insigne (Chiesa, 81.)

Gól: Demiral (öngól, 53.), Immobile (66.), Insgine (79.)

Mire lehetett számítani a meccs előtt?

Egy jó meccsre. Két olyan csapat nyitotta az Eb-t, akik nem számítanak a torna nagy esélyesének, mégis sokan várnak mindkettőtől meglepetést. Az olasz keret a nevek alapján messze nem favorit, ugyanakkor majdnem három éve veretlenek, a selejtezőn pontot sem vesztettek. A törökök válogatott egy tartósan gyengébb időszak után éppen sikeres átépítés alatt áll, az Eb legfiatalabb keretével, a selejtezőben a franciák sem bírtak velük.

Ehhez képest milyen volt a meccs?

Az első félidőben az olaszok megszállták a törökök térfelét, jellemző, hogy a középhátvéd Chiellini többször ért labdába az ellenfél térfelén, mint a komplett török csapat az olasz kapu és a félpálya között. 14-0 volt a lövések aránya az olaszok javára, de nagy helyzet igazából Chilleni előtt adott csak, a fejesét a léc alól tolta ki Cakir. Az olaszok több 11-est is számon kértek a bírón, egy kezezés valóban annak tűnt. A második félidőben aztán simán bedarálták az olaszok a fáradó és a támadást teljesen feladó törököket.

link Forrás

Ehhez kellett egy öngól is, aztán Immobile és Insigne is betalált, utóbbi óriási kapushiba után.

link Forrás

A bizonyos kapushiba.

link Forrás

Aki a törökökért szorít, merítsen erőt abból, hogy eddig mindig kikaptak a nyitómeccsükön, 2008-ban is, amikor a végén bronzérmesek lettek. Erre azért most édeskevés esély van a látottak alapján. Aki az olaszokért szorít, annak jó estéje van, soha nem rúgtak még három gólt Eb-meccsen.

Volt térdelés?

Nem, de egyik csapat sem szokott.

Himnuszéneklést ki nyerte?

Döntetlen, de bárki más lenyomtak volna.

link Forrás

Ki volt a meccs embere?

A gólt szerző és gólpasszt adó Immobile és a balhátvéd Spinazzola. Az UEFA-nál utóbbi, nálunk is inkább ő.

A lelátó embere

Az első félidőben

És a második félidőben.

Amiről elhíresül majd az Eb

link Forrás

A szponzor miniautó, ami kiviszi a labdát a kezdőrúgáshoz. Katarban Bede szerint már drón lesz, Király kolléga szerint Iránban középhatóságú rakétával lőnék be a labdát. Elkészült a szponzormobil hőtérképe is.

link Forrás

Érdekes, de semmire sem jó adat

A törökök szövetségi kapitánya, Senol Günes a legidősebb szövetségi kapitány az Európa-bajnokságon, 69 éves. Az olaszok két középső védője együtt idősebb. Chiellni (36), Bonucci (34). Ennek most az égvilágon semmi jelentősége nincs, később lehet.

Taxisofőrről beszélt a kommentátor?

Igen.

Aki kíváncsi a szakmára, annak írunk majd elemzést is. Addig más okoskodása:

link Forrás

Szombaton:

  • 15:00: Wales-Svájc, szintén az A csoportban, ahol az olaszok és törökök vannak
  • 18:00: Dánia-Finnország
  • 21:00: Belgium-Oroszország

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.