Ungár Pétert támogatja a Jobbik a szombathelyi előválasztáson

POLITIKA
2021 június 11., 20:01

Az LMP-s Ungár Péter mögé áll be a Jobbik az ellenzéki előválasztáson a Vas megye 1.-es választókörzetben, ezt jelentette be pénteken a Facebookon Jakab Péter, a Jobbik elnöke és miniszerelnök-jelöltje.

link Forrás

"Szombathelyen 2019-ben megtörtént a várva-várt váltás, el lehetett zavarni a várost addig vezető, teljességgel alkalmatlan fideszes bábokat. Az ellenzéki összefogásnak azóta is töretlen a támogatottsága, mi pedig meg kellett, hogy halljuk a szombathelyiek hangját. 2022-ben a választókerület képviseletében is változás kell – így lesz kormányváltás!" - írja a Jobbikos politikus.

Mint írja, Ungár Péter ebben a ciklusban "a Parlament legfiatalabb, de egyben az egyik legaktívabb képviselője volt", aki "hangja volt a szombathelyi embereknek, és Hende Csabával is megküzdve az elmúlt egy évben mindent megtett azért, hogy válságkezelés címén a pártállam ne semmizze ki a várost és az itt élő embereket."

"Az előválasztáson annak kell győznie, aki majd a legnagyobb eséllyel áll helyt a Fidesz jelöltjével szemben. Ha pedig Ungár Péter nyer, az nem csak a kormányváltáshoz visz közelebb, de a szombathelyieknek egy helytartó helyett végre valódi képviselőjük lesz a Parlamentben."

"Ungár Péter már bizonyított, engem meggyőzött, mi őt támogatjuk. Hajrá Péter!" - zárja bejegyzését Jakab. Ungár a 2018-as választáson Budapest 4. választókerületében, Óbudán indult, ahol Niedermüller Péter és Varga Mihály is indult, utóbbi kapta a legtöbb szavazatot az ellenzéki szavazatok megoszlása miatt.