Könyörgök, vezesse már ki valaki Bognár Györgyöt az M4 stúdiójából!

foci-eb
2021 június 12., 18:30

Úgy egy órája kapkodom a levegőt, és átlag kétpercenként temetem az arcom a tenyerembe a szégyentől, amit Bognár György okoz. Pedig hírügyelet közben csak fél füllel hallgatom a drámai dán-finn meccs közvetítését. Annyira, hogy amikor a meccs 43. percében a dánok legnagyobb sztárja, Christian Eriksen összeesett, azt is csak abból vettem észre, hogy milyen néma csend lett a stadionban.

Eriksen életéért bő tíz percen át küzdöttek a pályán. Felkavaró élmény volt, kezdve azzal, hogy egyáltalán élőben követhettük. Megható volt látni, ahogy a dán játékosok összeölelkezve takarták el a kamerák elől eszméletlenül fekvő társukat, akinek az életéért a mentők küzdöttek.

photo_camera Fotó: WOLFGANG RATTAY/AFP

Megrázó, amikor Eriksen neje zokogva szaladt be a pályára, ahol a dán csapatkapitány, Simon Kjaer és a kapus Kasper Schmeichel próbálták vigasztalni.

photo_camera Fotó: WOLFGANG RATTAY/AFP

Emberek vagyunk, ki-ki máshogy reagál az efféle megrázkódtatásokra. Én teljes döbbenettel, megszólalni is úgy tíz perc után tudtam először - és ahogy a nemzetközi sajtó közvetítéseit böngészem, nem vagyok ezzel egyedül.

Bognár György, az M4 felkért szakértője meg úgy, hogy mintegy egy órája azon őrjöng a köztévé élő adásában, hogy mit töketlenkedik az UEFA, miért nem folytatják már a meccset. "Teszetosza banda, miért kell 45 perc" - minősítette az UEFA-t, miután az európai szövetség akkor, amikor már legalább azt tudni lehetett, hogy Eriksent sikerült újraéleszteni, 19:45-re írta ki a döntést arról, hogy tájékoztatást adnak a folytatásról.

Azzal, hogy a sokkolt játékosok mit élhetnek át, Bognár nem nagyon foglalkozott. „Cseréljék le, aki nem akar a pályára lépni” - magyarázta az egyre kikerekedettebb szemekkel bámuló műsorvezetőnek. „Jó hírt kaptak, miért nem akarnak pályára lépni” - folytatta. „Az UEFA-nál fontosnak érzik magukat, és túlspilázzák a dolgokat” - fejtegette. „Számomra nem is Eriksen állapota, ami igazán aggasztó” - tette hozzá, majd tovább bírálta az UEFA-t, amiért nem döntöttek azonnal egy meccs folytatásáról, melyen egy játékos kis híján életét vesztette. „Nem találják a labdát?” - értetlenkedett.

Nem szeretném, ha elragadnának az indulatok. Azt viszont igen, hogy valaki vezesse már ki a stúdióból Bognár Györgyöt, és lehetőleg soha többé ne eressze vissza.

A találkozót bő másfél órás szünet után folytatni fogják. A játékosok döntöttek így.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.